Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем със загряването

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем със загряването

значи проблема ми е следния-колата загрява до 105 градуса и тогава се вклучва перката за 10 секунди.пояснявам още сега,че не е от датчика защо го мерих вкъши и си включва на 90 градуса.в купето парното духа йега яко(демек няма въздушна тапа).но има едно друго проблемче-както стрелката на температурата премине 90 градуса водата в казанчето започва да излиза.моите съмнения са две или термостат или гарнитура на главата.помагайте ако имате идея.благодаря предварително

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150+++hp
    EX = Alfa Romeo 156 2.4 JTD
    EX = Alfa Romeo 155 1.8 8v TS

оправи си клемите на реостата , или самия реостат е за смяна
    намира се на самия вентилатор има едно голямо резисторче с 2 кабела
    успех
    Volvo S80 2.0 T5 180hp
    Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
    Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

:_)

еми това си е светата тройца. датчик, реостат, реле. един от тях ще да е
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Гледаи номер 13
        Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

Мога да добавя мамка му на номер 12 Как може така да го наврат .
          Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
          Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Ми и аз това се чудя моя е за смняна от 4 дена и все не ми остава време да си сваля бронята )))))))))))))
            Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

благодаря за помоща,но все пак се оказа термостата.а що се отнася до реостата моята перка е с една скорост и нямам такова нещо

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150+++hp
              EX = Alfa Romeo 156 2.4 JTD
              EX = Alfa Romeo 155 1.8 8v TS

Comment

Първоначално публикувано от WhitePower
                Ми и аз това се чудя моя е за смняна от 4 дена и все не ми остава време да си сваля бронята )))))))))))))
                Няма нужда от сваляне на бронята. На канал става, ключ 28 , глуха 8 ца , кофа .Развиват се 2 те болта самонарезни -единият е за закрепване на стойката на ветилатора, а др държи 1 скоба за кабелите към датчика. Като се махнат се натиска към двигателя стойката на вентилатора за да може да се постави на датчика ключ 28.
                С лула, камък, звезда не става заради буксите на датчика.Не изтича много течност към 2-3 л. Не се развива докрай датчика а на 2-3 оборота за да тече бавно антифириза .
                Само , че новият датчик си го свари във вода предварително и провери дали работят и 2 те степени. на двойната букса за ниска степен - съпротивление 0 и на по-висока темп черен кабел и единичната букса - пак съпротивление 0

Ама и това не е гаранция. При мен работеше и след половин ден ядец - няма верига. Сега за капак ми протече и кранчето на парното :P

Кранче 19,50 лв.
                Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Working...
                X